Flashback: Trail Running Managers

Af en toe besluipt me de drang om eens terug te blikken en vandaag is zo’n dag. Daarbij viel me op dat ik eigenlijk nooit een verslag schreef over ‘Carros de Foc’, die tocht van 55km en zo’n 9000 hoogtemeters doorheen de Pyreneeën, afgelopen zomer met Trail Running Managers. Omdat uitstel geen afstel is, vandaag dus rechtgezet!

HET DOEL?

Ons project bestond erin managers uit te nodigen om een ware uitdaging aan te gaan. Namelijk het lopen van een loodzware tocht doorheen de Pyreneeën en daarbij een voorbereidend parcours te volgen, waar leidinggeven gekoppeld werd aan de fysieke & mentale ups & downs tijdens trainingen en uitvoering van de tocht. Een confrontatie met je eigen grenzen en vooral, hoe ze te overwinnen, was het doel.

We, Katrien en ik, vertrokken met 2 straffe madammen, die zich 6 maanden lang hadden voorbereid om deze tocht tot een goed einde te brengen.

Het enthousiasme was groot bij de dames bij vertrek. Er stonden zo’n 28km op het programma van dag 1 en we zouden daarbij 2700m klimmen. Maar de voorbereiding was er en iedereen was fysiek zonder meer in staat om dit tot een goed einde te brengen.

We bereikten Refugi Ventosa i Calvell onder een stralende ochtendzon. Die eerste klim was technisch kinderspel geweest. In het verschiet lag heel andere koek! Een genadeloze klim naar de Collet de Contraix op 2749m hoogte. Boldervelden, sneeuwvelden op een steile helling en tenslotte echt klauterwerk om de top te bereiken, liet ieder van de drie dames hun hart accelereren. Niet alleen van de inspanning en schaarsere zuurstof, maar ook van de schrik. Bij de afdaling waren de benen onzeker, iedere stap een aarzeling en het terrein hielp niet mee. Maar ieder zette door. Een korte stop bij een idyllisch stroompje, gaf iedereen weer hernieuwde moed om door te gaan.

Het was bekomen in de Refugi Estany Long. Voor één van de deelneemsters had deze tocht zoveel energie gekost, dat we moesten overstappen op plan B. Namelijk een gelijk aantal kilometers doen, maar dan via een minder zwaar stuk van de originele route, met een verfrissende nacht in een hotel. Een goede beslissing bleek achteraf, want de volgende morgen, was zij weer helemaal gemotiveerd om door te gaan!

De tweede dag was van een adembenemende schoonheid. Het prachtige Estany de Sant Maurici en woeste watervallen, prachtige vergezichten over de bergkammen, maar ook onverbiddelijk warm en uitputting bij het klimmen. No pain, no gain was hier meer dan ooit van toepassing. De ontlading was dan ook groot bij de aankomst. Tranen, ongeloof in eigen kunnen. ‘heb ik dit echt gedaan?’ Een mix van emoties, maar vooral! Een ervaring om nooit te vergeten! Proficiat sterke madammen!

Bekijk de video’s van de emotionele aankomst en getuigenissen hier:

Aankomst

Katrien over de voldoening van Trail lopen

Deelneemster Carros de Foc

Deelneemster Carros de Foc

Voor meer informatie over onze Groenland loop expedities, bezoek www.trailrunexpeditions.com

 

 

 

Een gedachte over “Flashback: Trail Running Managers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s