Appelplukdag bij Fruitsnacks

groepsfoto-fruitsnacks

An apple a day, keeps the doctor away!

Op 9 oktober ging de tiende editie van de appelplukdag door bij Fruitsnacks, het bedrijf van Karel Paesmans. Fruitsnacks levert wekelijks verse fruitkorven aan meer dan 3500 bedrijven in Vlaanderen. Een prachtig voorbeeld van ondernemerschap dat bovendien de gezondheid bevordert! Op deze prachtige herfstdag, vonden maar liefst zo’n 5000 mensen de weg naar de appelboomgaarden, om er met volgeladen karretjes appels van terug te keren. Wie dat wou, kon er sap van laten persen.

HRM 4-3-3, Runcoach.be  en Fruitsnacks

Werner Couck, bezieler van HRM 4-3-3, die HR gaat trainen met metaforen uit het topvoetbal, ontving er o.a. Veerle Heeren (burgemeester van Sint-Truiden) die er mede voor heeft gezorgd dat het fruit op het werk volledig fiscaal aftrekbaar werd. Vervolgens kwam Hilde Vautmans (Europees Parlement) vertellen over de inspanningen van Europa om het fruitembargo van Rusland op te heffen.

Vlaams Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen sprak over het belang van een gezonde levensstijl, voldoende beweging, voeding en initiatieven rond sport en daarin speelt de werkgever een steeds grotere rol. Het staat alvast op de politieke agenda om initiatieven en gezondheidsbeleid via de bedrijven te stimuleren en ondersteunen. We blijven het zeker opvolgen 🙂

appels

De drie sprekers bevestigden voor ons van HRM 4-3-3, Runcoach.be en Fruitsnacks, dat onze missie inspeelt op een reële nood in de samenleving.

Als we met zijn allen langer moeten werken, dan zal dat werk ook voor ons moeten zorgen door niet alleen op het werk, resultaat en harde cijfers te focussen, maar wel degelijk door betrokken te zijn met zijn werknemers en pro-actief in te zetten op ons welzijn!

Squats met de politici 🙂

Het goede voorbeeld geven, dat is toch wat we van onze politici verwachten, niet ? Bij wijze van opwarming en tips rond beweging en ergonomie, deed ik onze politici op de bühne enkele stretch- en krachtoefeningen doen. Het publiek deed graag mee en daarmee was de toon gezet voor een zonnige dag tussen de appelbomen met een natje en een droogje aan de vele standjes op de boerderij.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s